BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

duminică, 10 ianuarie 2010

Barbatii mint mai mult decat femeile

O lume in care oamenii si-ar spune unul celuilalt numai adevaruri ar fi o lume a razboiului permanent, a dispretului si a razbunarilor nesfarsite. Ne-am incepe fiecare zi sub semnul urii, refuzand sa-i salutam pe cei antipatici si raspunzand cu taceri scarbite la intrebarile colegilor nesuferiti si am iesi pe toate usile cu suturi in fund.
"Buna dimineata, ce bine arati astazi! " spunem zambind, de cinci ori pe saptamana. "Ma bucur nespus sa te cunosc! " rostim cu dragalasenie in timp ce zgaltaim mana transpirata a unei persoane careia i-am uitat instantaneu si numele, si chipul. "Iti multumesc pentru amabilitate" susuram catre cei de care nu stim cum sa scapam mai repede. Minciuna e drogul de care nu ne putem lasa. O inghitim in fiecare zi ca pe unul dintre E-urile pe care le detestam, dar de care nu izbutim sa ne ferim. Ocolim adevarul cu patima, cu disperare, cu obida. Nici n-avem incotro...
Pentru ca tin cu dintii de suprematia lor in razboiul sexelor, barbatii mint mai mult decat femeile. Isi ingroasa la maximum calitatile si-si subtiaza defectele pana cand acestea devin transparente, fine, delicate, placute la gust si pipait. Cine sunt cei mai mari bucatari ? "Nooooi" raspund, intr-un cor de voci groase, barbatii care n-au pus in viata lor mana pe-o coada de cratita fara sa-si lase pe metalul incins buricele degetelor. Cei mai profunzi filosofi ? "Cum, cine, barbatii !" se repede sa raspunda cate-un individ care n-a trecut cu intelegerea dincolo panseurile Gaga. Dar cine lesina cand vede un varf de seringa, cine se-nverzeste de frica nevestei, cine pupa mai cu foc botinele sefilor autoritari, cine barfeste cu marlanie, cine se lauda cu gagicile carora le-a pus-o, cine nu e-n stare sa tina un secret daca e momit cu un tap plin cu bere ?
Barbatii mint mai mult, pentru ca insala mai mult. Pentru ca disimuleaza adesea, incercand sa para altceva. de fapt, nu sunt decat niste bieti oameni, "niste oameni, acolo, si ei ". Ei se prefac ca spun adevarul, noi ne prefacem ca-i credem. Minciunile au ajuns sa ne fie dragi si necesare ca sarea-n bucate. Fara ele, viata noastra ar fi searbada si imposibil de ingurgitat.

0 comentarii: